Bliv klogere på fodboldklubben Guangzhou F.C.

Bliv klogere på fodboldklubben Guangzhou F.C.

Guangzhou football club

Guangzhou F.C. – tidl. kaldt Guangzhou Evergrande Taobao Football Club – er en kinesisk fodboldklub, som lige nu dyster med de andre kinesiske storhold i den Kinesiske Superliga. Holdet holder sig til i byen Guangzhou, som navner også indikerer, i Guangdong.

5 vigtige facts om Guangzhou F.C.

  1. De spiller til daglig fodbold på deres hjemmestadion, som hedder Tianhe Stadium, som har plads til ca. 55.000 mennesker.
  2. De er den første kinesiske fodboldklub, som har vundet AFC Champions League to gange (hhv. i 2013 og 2015)
  3. De er også den første kinesiske fodboldklub, som har deltaget i FIFA Club World Cup (første gang i 2013)
  4. I 2009 blev klubben opkøbt af Evergrande Real Estate Group og gav dem en på det tidspunkt tiltrængt kapitalindsprøjtning, som hurtigt gav dem fornyet succes og dertil også en oprykning.
  5. Fodboldklubben har vundet 8 Superligatitler i Kina – senest vandt de i 2019.

Mere historie om Guangzhou F.C.

Selve klubben blev til i 1954, men blev først professionelle i 1993 – hvor de inden da vandt mange titler i de lavere fodboldrækker. Siden da har de været igennem både op- og nedture. Seneste nedtur i 2009, hvor de blev straffet med nedrykning på grund af matchfixing.

Dette blev der dog relativt hurtigt rettet op på, men havde nok ikke været muligt uden kapitalindsprøjtningen fra The Evergrande Real Estate Group, som altså i 2009 købte klubben og tilførte midler til klubber.

Herefter fik de nærmest med det samme en ny optur, da de sikrede sig oprykning igen og allerede 2 år efter, altså i 2011, stod de med deres første mestertitel i den Kinesiske Superliga.

Og siden da har der ikke været mange større nedture.

Siden omlægningen af klubben med de nye, tiltrådte ejere fik de som sagt flere midler. Dette betød også at fik flere midler til at købe bedre spillere. Af navne her kan man bl.a. nævne Dario Conca fra Argentina og Cléo fra Brasilien. Det vil sige at der altså også er tale om en klub, som ikke kun satser på nationale talenter, men også har råd til og ønsker at udvide truppen med internationale spillere.

De har også købt spillere fra store fodboldklubber i Europa, hvor de heriblandt i 2021 købte Lucas Barrios fra Paraguay, som dengang spillede i Borussia Dortmund.

International succes – vindere af AFC (Asian Football Confederation) i hhv. 2013 og 2015

De har som nævnt også vundet AFC Champions League, hvilket nok også havde været muligt uden den nye retning tilbage i 2009 med de nyere ejere og flere midler til klubben.

Deres første AFC mestertitel fik de i 2013 da de vandt over FC Seoul. Denne sejr gav dem også adgang til FIFA Club World Cup – og dermed var de den første kinesiske klub, som har deltaget i FIFA CWC, hvor de bl.a. har spillet mod europæiske storhold som Bayern München.

I 2015 vandt de AFC igen og kom endnu engang med i FIFA Club World Cup, hvor de kom helt til semifinalen, hvor de dog måtte se sig besejret af Barcelona i semifinalen.

Så til trods de for mange er et ukendt fodboldhold, så har de alligevel haft en del succes og også dystet mod nogle af de mere kendte storklubber i Europa.

Lukket for kommentarer.

Proudly powered by WordPress | Theme: SpicePress by SpiceThemes

CVR DK-37 40 77 39